Frostsikring

Frostsikring af rør Heat-tracing-system

nVent RAYCHEM-frostsikring til rør varmekabelsystemer forhindrer rør i at fryse til. Frostvejr kan få rør til at sprænge, så rørsystemet og ejendommen beskadiges på grund af vandlækage. RAYCHEMs selvregulerende frostsikringssystemerforhindrer denne vinterfare.

Frost-Protection-For-Pipes.jpg Under meget kolde forhold kan termisk isolering ikke alene yde fuld beskyttelse af rør mod frost. Ekstremt vintervejr kan også forårsage tilstopning af brændstofledninger. RAYCHEM-frostsikringssystemer beskytter vandrør, sprinklerrør, sprinklersystemer og brændstofledninger mod frost i vinterperioder med lave temperaturer.

RAYCHEM selvregulerende kabler sikrer:

- Rørsystemet forbliver frostfrit selv ved ekstremt kolde temperaturer.
- Energiforbruget optimeres takket være selvregulerende kabelteknologi.
- Intelligent kontrol af frostsikringssystemet med innovative temperaturstyreenheder.
- Robuste tilslutningsenheder med lang levetid, enten RayClic eller til/afslutningssæt af høj kvalitet, som kan varmekrympes.

guttersystem.jpg

nVent RAYCHEM-system til frostsikring af rør

Gode grunde til at anvende RAYCHEM system til beskyttelse imod frost

Simpelt design og en række forskellige formater, der passer til anvendelsesbehovet

Det er nemt at udvikle systemer til frostbeskyttelse af rør med det brugervenlige TraceCalc.Net-design værktøj. Det giver en stykliste og kan bruges til produkt- og elektrisk design. Der er også en komplet række løsninger til installation:

- FlexiClic modulære selvregulerende løsninger kombinerer modulære RAYCHEM-varmekabelenheder af variabel længde med isolering og intelligente styreenheder

- FrostGuard færdigkonfektioneret selvregulerende sæt, med stikprop og koldkabel

- WinterGard / FS selvregulerende kabel på tromle til afklip på stedet

- RayClic tilslutningsenheder

Reducer energiforbruget med op til 80 %

Selvregulerende varmekabler justerer effekten i forhold til omgivelsestemperaturen. Sammen med en RAYSTAT-ECO-10-styreenhed, danner RAYCHEM selvregulerende varmekabler et energibesparende system til frostbeskyttelse. RAYSTAT-ECO-styreenheder anvender Proportional styring af omgivelsesføler (PASC)-teknologi til at beregne optimale varmekrav til systemet.

Beregn, hvor meget energi, du kan spare ved at bruge den rette styreenhed, og hvor hurtigt din investering tjener sig ind med forbrugsberegneren.

Afkort på stedet – skær ned på installationstiden

RAYCHEM selvregulerende varmekabler kan afkortes på stedet. Og RayClic-forbindelsessystemet reducerer installationstiden med 80 %: Det kræver kun indsættelse af afisoleret kabel i modulet og stramning af to skruer.

Selvregulerende varmekabelteknologi

Inderst i hver nVent RAYCHEM-varmekabel er der en intelligent selvregulerende kerne. RAYCHEM-kabler kan overlappes ved ventiler, haner eller sprinklerhoveder uden risiko for overopvarmning. Desuden kan der opnås store omkostningsbesparelser med den intelligente styreenhed:

Self-Regulating

Proportional styring af omgivelsesføler (PASC)

PASC er en kompleks algoritme, som er fremstillet til at levere den optimale driftscyklus på styringen baseret på miljømæssig forandring og temperaturforandring.

  • Hvor en simpel føler til omgivelsestemperatur ville bruge al sin ydeevne på et varmekabelsystem, efter referencetemperaturen (normalt +5 °C) er nået, vurderer PASC-algoritmen omgivelsestemperaturen og hastigheden for temperaturforandringen for at vurdere den optimale driftscyklus.

Resultatet er, at hvor en tændt/slukket omgivelsesføler er slået til 100 % af tiden under den indstillede temperatur, ville en PASC-aktiveret styring kun bruge en brøkdel af den aktiverede tid, hvilket resulterer i betydelig flere besparelser og sikrer frostbeskyttelse.

Frostsikring Casestudier

Vigtige udfordringer

Udvikling af et helt nyt fodboldstadion med plads til 60.000 tilskuere i det nordlige London til Premier League-fodboldklubben Arsenal. Udviklerne af stadionet var forpligtet til at levere et energibesparende system til frostbeskyttelse til udsatte koldtvandsrør, cateringsteder og brandsprinklere. Højt profilerede projekter kræver de bedste løsninger, især som støtte for bygningsservices. Udfordringen var at arbejde med overvågnings- og evalueringskonsulenter hos Buro Happold for at udvikle et pålideligt system, der ville supplere et sådant prestigefyldt stadion og et, der ville være nemt at installere på grund af de store længder for især frostbeskyttelsen. Vi blev bedt om, at komme med en løsning, der gav betydelige energibesparelser for hele projektet, hvilket de selvregulerende kabler fra nVent RAYCHEM opfylder i mere end tilstrækkelig grad.

Løsning

Konsulenterne og ejerne skulle være sikre på, at de fik et pålideligt system til frostbeskyttelse af rør og fremtidige problemer især på spilledage, hvilket kunne få katastrofale følger! Med RayClic-forbindelserne fik de en sikker og driftsikker forbindelse samt en hurtig installation gennem teknologien til varmekrympning. RAYSTAT-ECO-10-styreenheder tillod dem kun at tænde for varmekablerne , når det var absolut nødvendigt for at opnå betydelige energibesparelser.

Produkter

Varmekabler til frostbekyttelse FS-A/B/C-2X: 5,5 km

RAYSTAT-ECO-10-styreenheder: 10

Fordele

Takket være proportional styring af omgivelsesføler (PASC)-algoritmen inden for RAYSTAT-ECO-10-styringen får systemet til frostbeskyttelse af rør fordel af energibesparelser på over 50 % i sammenligning med almindelige styringsindstillinger til omgivelsestemperatur.

Relaterede produkter

Connection and Protection