Afsmeltning af sne på ramper og adgangsveje

Oversigt

nVent RAYCHEM leverer heat-tracing-kabler til snesmeltning af

 • Ramper og indkørsler
 • Veje
 • Gangstier og trapper
 • Opvarmning af overflader

Isdannelse kan forårsage ulykker. RAYCHEM har den intelligente løsning til sikkert og effektivt at smelte sne og fjerne is.

Systemer til snesmeltning er robust konstrueret, så de kan modstå barske installationsvilkår, herunder beton, sand og endda varm asfalt.

Komplette løsninger til opvarmning af overflader

RAYCHEM has snow clearing systems to meet all application needs. Systemerne leveres som en komplet løsning, inklusive

 • varmekabler og måtter
 • komponenter
 • avancerede energibesparende styreenheder
 • integrerede kontrolpaneler.

guttersystem.jpg

Tre gode grunde til at vælge et nVent RAYCHEM-system til elektrisk snesmeltning
1. Op til 80 % energibesparelse

Kompatibelt med den ‘intelligente’ RAYCHEM VIA-DU-20-styreenhed i op til 80 % energibesparelse i forhold til traditionelle termostatstyringer. Hvordan fungerer den?

Styreenheden har et kombineret følermodul, som måler jordtemperatur, fugt og omgivelsestemperatur. Disse følere arbejder sammen og aktiverer kun varmekablerne, når der er sne og is tilstede. Konventionelle systemer begynder at virke, når temperaturen falder under det fastlagte punkt. Til sammenligning er VIA-DU-20-styreenheden slukket, når der ikke er sne eller is, hvilket reducerer energiforbruget – og omkostningerne væsentligt – ved betjening af systemet til sne- og issmeltning.

2. Robust og pålidelig

RAYCHEM-sne- og issmeltnings kabler er konstrueret til at modstå krævende installationsvilkår og til at udføre pålidelig afsmeltning af is og sne over hele den installerede areal. Systemets selvregulerende kabel kan afkortes på stedet eller det kan leveres i færdigkonfektionerede længder, så trygheden er i højsædet.

3.  Fleksibelt design og installation

RAYCHEM-systemer er fleksible i design og installation:

 • Brugervenligt design til komplekse opvarmede områder: ramper eller adgangsveje med usædvanlig udformning
 • Enkelt udvalg til at møde den foreslåede rampe/underlags-profil. Uanset om det er i en sand/cementblanding eller direkte under asfalten
 • Hurtige installationsformater til reduktion af installationstiden på stedet
Energieffektiv

Den “intelligente” VIA-DU-20-styreenhed kan spare op til 80 % energi i forhold til almindelige styreenheder. Den intelligente styreenhed har en kombineret fugt- og temperaturføler og en omgivelsesføler, der fungerer sammen, så de installerede varmekabler i rampen kun aktiveres, når der er is og sne. VIA-DU-20 reducerer driftsomkostningerne væsentligt i systemet til sne- og issmeltning på grund af den kombinerede følerfunktion. Hvor konventionelle systemer anvender et temperaturreferencepunkt, vil VIA-DU-20-styreenheden være slukket, indtil der er is eller sne på overfladen.

nVent RAYCHEM-systemer til sne- og issmeltning på overflader fås i følgende særskilte teknologier:

Self-Regulating

Fleksible EM2-XR-varmekabler anvender selvregulerende teknologi, som tillader termineringer og tilslutning på stedet. Disse kabler kan også placeres tæt på hinanden – for eksempel rundt om hindringer – uden risiko for overopvarmning.

Robuste EM-MI-systemer er baseret på Mineral Isoleret (MI)-teknologi. Disse kabler kan nemt modstå de høje temperaturer, når der lægges asfalt.

MI-Cable

Vigtige udfordringer

Scottish Widows er et højt profileret nybygget investeringsbankprojekt, som er konstrueret til Exchange Place i Edinburgh i Skotland. Kunderne udgøres af Scottish Widows Management, K J Tait Consulting Engineers, Edinburgh og Heating & Detection Solutions (HDS), Fife (Trace Heating-specialist). Kravet var en energibesparende, omkostningseffektiv løsning til jordopvarmning, som var nem at installere, for at forhindre sne- og isdannelse på ramper i armeret beton.

Den grundlæggende udfordring for konsulenterne, K J Tait, var at identificere en optimal omkostningseffektiv og energibesparende løsning for at undgå sne- og isdannelse på de ramper, der skulle konstrueres til projektet. De var også på udkig efter et robust system til fleksibel installation under svære vilkår. Desuden havde konsulenterne det problem, at systemet skulle være kompatibelt med eksisterende CTS-anlæg.

Løsningen

Konsulenterne blev præsenteret for vores selvregulerende EM2-XR-systemer til rampeopvarmning som løsningen på deres problem. Systemets energieffektivitet levede op til deres forventninger til produktets specifikation samt vores styringssystem, som er CTS-kompatibelt. Tid var en faktor, da det var et projekt med hurtig ekspeditionstid, der skulle gennemføres inden for fire måneder fra design til endelig idriftsættelse.

Produkter

EM2-XR-kabel: 546 m

VIA-DU-20-styreenheder: 1

Fordele

Konsulenterne var overbeviste om effektiviteten af EM2-XR, og de gav med glæde grønt lys på grund af andre forhold såsom CTS-kompatibilitet, designets enkelthed og de overordnede besparelser ved installation og drift. Vi samarbejdede med dem og gav dem al den nødvendige støtte, så de kunne anvende heat-tracing-systemet. De bad HDS installere systemet, som blev leveret af vores engrospartner, Edmundson Electrical Ltd i Kirkcaldy i Skotland. Projektet var vellykket og mundede ud i installation af 546 m EM2-XR og 1 stk. VIA-DU-20.

Relaterede produkter

Connection and Protection