Vandlækagedetektering

Water-Leak-Detection-Commercial.jpg

Lige siden opfindelsen af ​​indendørs VVS, har bygningsejere bekymret sig om vandskader. Ikke meget har ændret sig i de sidste 200 år, bortset fra at en vandlækage kan være tusindvis af gange dyrere end den fugtige kælder fra tidligere generationer...

Lækager på kontorer, på hoteller, på museer, i computerlokaler, i datacentre eller i andre bygninger kan være skadelige for ejendom, data og kundepleje.

Afgørende infrastruktur og udstyr kræver typisk både tilgængelighed døgnet rundt og totalt fravær af skader.

Detekteringssystem til vandlækager

nVent Thermal Management leverer nVent TRACETEK systemet til detektering af vandlækager – et alsidigt modulsystem med mange udskiftelige komponenter, der kan konfigureres efter behov for hver enkelt applikation. Den brede vifte af TRACETEK-alarmmoduler og modulære komponenter giver dig mulighed for at skræddersy overvågningsmetoden og applikationens layout.

TRACETEK-detekteringssystemet til vandlækager er udstyret med disse grundlæggende dele:

 • Følerkabler og sonder – disse kabler og sonder detekterer og angiver den præcise placering for kilden til lækagen, såsom kabler, der anvendes under hævede gulve, drypbakker, overliggende rør, flade sonder til brønde eller fugtige områder og miniaturesonder til snævre områder.
 • Leder- og/eller koblingskabler – dette er kabler, der forbinder modulet til følerkablet/-komponenterne
 • Endekonfektionering – dette er endekonfektioneringen på enhver del af rørets følerkabel
 • Tilbehør – de elementer, såsom fastholdende klips, som anvendes til at holde følerkablet på plads
 • Følergrænseflademoduler – disse moduler giver den nødvendige excitationsspænding til at drive kablet eller sonderne. SIM overvåger derefter analoge strøm- og spændingsniveauer for at bestemme, hvor og hvornår en lækage er opstået. Målingerne digitaliseres og sendes tilbage til kontrol- og alarmpanelet, så brugeren kan se dem, eller de kommunikeres til systemer på et højere niveau. Disse moduler kan enten være ikke-lokaliserende alarmmoduler til dækning af et lille areal eller moduler til alarm og lokalisering, der kan overvåge et eller flere store områder.

04_WaterLeak-Detection_cm_thumbnail.jpg

Nogle af de ældste nVent TRACETEK-vanddetekteringskabler har været i kontinuerlig drift i mere end 25 år. TRACETEK-vandlækagedetekteringssystemer leverer:

 • Langsigtede pålidelige systemer fremstillet med højtydende polymerer for at opnå maksimal holdbarhed.
 • Kabler og sonder, der direkte detekterer og præcist lokaliserer kilden til lækagen.
 • Digital kommunikation drevet uafhængigt af følerkablet, så skader på følerkablet ikke lammer hele systemet.
 • Et robust digitalt grundlag, der giver mulighed for selvstændig sporing af mange lækager på én gang med lokale alarmer og eksterne alarmer eller netværksalarmer samt diagnostik.
 • Fleksible designmuligheder, der tillader følerkabler at være korte eller lange og implementeret på en etage eller mange af bygningens etager, mens de overvåges centralt fra de mest effektive placeringer.
 • Grafisk kortlægning, der viser placeringen af ​​de konstaterede lækager på en baggrundsgrafik, som du selv vælger, der med et blinkende ikon viser den nøjagtige placering for den detekterede lækage.
 • Ekstra brændstoffølere til at overvåge nødgeneratorer og tilhørende dieselolietanke, rør og fittings (overholder FM7745).
 • Flere digitale kommunikationsprotokoller og integration til at opbygge CTS-systemer, e-mail/SMS eller en webside.
 • Konfigurationsindstillinger, der automatisk slår pumper eller ventiler fra, når det er nødvendigt.
 • Modulære konstruktioner, der kan konfigureres til aktuelle behov og mulighed for fremtidig udvidelse af dit lækagedetekteringssystem.
 • Mulighed for at overvåge op til 250 kabler uafhængigt af hinanden.
Ledende polymer-teknologi

Ledende polymerer anvendes til at forlænge levetiden for ​​nVent TRACETEK-kabler. Nogle af de ældste TRACETEK-kabler til vanddetektering har været i kontinuerlig drift i mere end 25 år.


Følerkabler og sonder til detektering af vandlækager

TT1000-Thumbnail.jpg

 • TT1000-kabelkernen er fremstillet af hård konstruktionsplast, som kan modstå belastningen og trykket nederst i en stabel kabler under et gulv.
 • TT1100-OHP er designet til overliggende rør, drypbakker og urene områder. Det unikke flettede polyestertov giver en vægevirkning, der sikrer, at de første dråber vand, der rammer følerkablet, absorberes langs kablet, før der genereres et alarmsignal. Tovlaget giver også ekstra mekanisk beskyttelse i applikationer, hvor skarpe metalkanter kunne være et problem, og beskytter følerelektroderne i snavsede eller støvede områder.
 • TT5000-brændstoffølerkablet og de hurtigt virkende TT-FFS-sonder til brændstofdetektering kan integreres i det samme overvågningssystem ved hjælp af en simpel tilføjelse, så dieselolietanke, rør og fittings med forbindelse til nødgeneratorer kan overvåges med samme udstyr.  TRACETEK-komponenter til brændstofdetektering er FM7745-kompatible.

Skærme og alarmpaneler

TTSIM1-Thumbnail.jpg

Følergrænseflademoduler giver den nødvendige excitationsspænding til at drive kablet eller sonderne. SIM overvåger derefter analoge strøm- og spændingsniveauer for at bestemme, hvor og hvornår en lækage er opstået. Målingerne digitaliseres og sendes tilbage til kontrol- og alarmpanelet, så brugeren kan se dem, eller de kommunikeres til systemer på et højere niveau.

Digital eller analog?
Lad dig ikke forvirre af påstande om det modsatte: Al føling foregår på det analoge niveau ved at måle spænding, strøm og modstand. Alle moderne systemer konverterer analoge værdier til digitale værdier og bruger derefter digital telemetri til at kommunikere måleværdier til alarmpanelet. TRACETEKs kombination af analog måling og digital teknologi tillader designere at skræddersy deres vandlækagedetekteringssystem til større gulvarealer, flere niveauer og mindre, diskontinuerlige områder – med lethed. Da alle SIM'er kan kommunikere med Modbus, og Johnson Controls' åbne N2-protokol giver mulighed for nem konvertering til BACnet, kan TRACETEK-lækagedetektering fungere som en plug-and-play-tilføjelse til mange CTS-anlæg.

Flere metoder til ekstern alarmmeddelelse
Der bruges en bred vifte af branchens standardprotokoller, hvilket giver dig flere grænseflademuligheder.  Systemerne er enkle at betjene, robuste i design og pålidelige i brug.  Universalstrømforsyning og godkendelser til ATEX områder betyder, at de kan installeres i alle miljøer.

Relaterede produkter

Connection and Protection